Cart

Informació

CAMPANYA DE REPOBLACIÓ D'OLIVERES DESPRÉS DELS INCENDIS DE JUNY 2019

"APADRINA UNA OLIVERA"

Amb aquesta iniciativa, Acudam col•labora en la repoblació d'oliveres als territoris afectats pels incendis de juny de 2019 a Catalunya.

A través de les pàgines web www.acudam.com i www.acudam.org ens posem al servei d'aquelles persones que vulguin col•laborar en la repoblació d'oliveres a les zones afectades pels incendis, especialment la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues. Poden fer-ho on-line amb l'adquisició virtual d'una "Olivina", l'olivera social i solidària. Aquest olivera adquirida virtualment, es materialitzarà després en oliveres reals que ACUDAM facilitarà de forma gratuïta a agricultors i administracions locals dels territoris esmentats.La col•laboració mínima és d'una aportació solidària de 5 euros, que equival al valor d'una Olivina virtual.

Per a una bona organització s'establirà una coordinació amb els diferents consells comarcals. L'alcalde de La Torre de l'Espanyol i el nou president del Consell Comarcal de les Garrigues han mostrat la seva simpatia per aquesta iniciativa traslladant-la a la resta d'autoritats i grups de treball de les comarques afectades. ACUDAM es posa a la disposició de tots ells. A les pàgines web de l'entitat s'informarà periòdicament amb la màxima transparència dels donatius obtinguts i l'evolució de la campanya.

ACUDAM actua doncs com a catalitzador i punt de trobada entre les persones que han perdut les seves oliveres i aquelles que vulguin col•laborar en la repoblació del territori. ACUDAM assumeix les despeses de gestió i coordinació de tota la campanya i farà el lliurament de les oliveres que sol•licitin els afectats amb oliveres procedents del seu viver de Castellnou de Seana. Els vivers d'Acudam tenen una superfície 1,25 hectàrees, amb un total de sis túnels de cultiu que tenen capacitat per a 300.000 plançons i empren un nombrós equip de persones pertanyent al seu Centre Especial de Treball. La varietat d'olivera és Arbequina i a més del plançó estàndard cultivem aquesta mateixa varietat amb certificat Irta (Clon IRTA i • 18).