Cart

Preguntes freqüents

Els incendis de juny de 2019 a Catalunya

L'incendi de la Ribera d'Ebre ja és el segon més gran dels últims 20 anys a Catalunya. Onze dies va trigar a ser extingit.
Les flames van arrasar vora 6.000 hectàrees d'arbres, matolls i camps de conreu de tres comarques: Ribera d'Ebre, les Garrigues i Segrià. Els municipis afectats han estat especialment Flix i Vinebre (Ribera d'Ebre). En aquesta comarca també han estat molt castigats la Palma d'Ebre i la Torre de l'Espanyol. Als termes municipals de Maials i Llardecans, al Segrià, i Bovera i la Granadella, a les Garrigues, també han patit les conseqüències del incendi.

Segons els Agents Rurals, la causa de l'incendi va ser probablement l'autocombustió en un femer. El foc va quedar controlat el 30 de juny, després de cinc dies cremant. Fins a 120 dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en les tasques d'extinció en els moments més crítics, juntament amb el cos d’Agents Rurals, el SEM , l’UME i Mossos d’Esquadra entre altres serveis d’emergències.

Què és l’Olivina?

L’Olivina és l’olivera social i solidària. Neix el maig de 2019 i va ser presentada en societat a Lleida en la Ponent Fest, la Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent. L’Olivina és un dels símbols de la nostra tasca social. Mitjançant la seva adquisició (ja física o virtual) permet col•laborar econòmicament amb la nostra entitat o amb altres causes solidàries (com és el cas de la campanya de repoblació de les oliveres cremades). 
L’Olivina també és un símbol de distinció que s’atorga a aquelles persones, entitats i administracions que s’han destacat per la seva trajectòria personal o professional, o per la seva vinculació dins del món de les persones amb altres capacitats.

Sobre l’Olivina....
El color verd de l’olivera va donar nom a una pedra preciosa: l’Olivina. A aquesta pedra, ja usada pels egipcis i inspiradora de belles llegendes, se li atribueixen propietats màgiques. Diuen que atrau i fomenta l’energia positiva, el benestar i l’equilibri. La seva bellesa i càrrega simbòlica li donen valor. Però a diferència d’altres gemmes que només uns pocs es poden permetre, l’Olivina és a l’abast de tothom. Ara som nosaltres qui adoptem el seu nom per a la nostra olivera social i solidària, perquè amb ella volem encomanar i promoure el que simbolitza, pau i fraternitat, i per no oblidar mai el valor de les coses que es fan des de la senzillesa i la proximitat, com les fem a l’ACUDAM.

Quines són les formes de col•laboració de la campanya?

TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA

Transferència “ANÒNIMA”: si no necessites certificat de donatiu per transferència, no et cal registrar ni afegir res al carret. Pots fer els tràmits fora de la web. 
Transferència a nom de l'ACUDAM
Referència: Donatiu Olivina
Banc: La Caixa
Compte: IBAN: ES42 2100 0112 65 0200419226

Transferència “NO ANÒNIMA” (si vols obtenir un certificat de donatiu):
1. Registra’t aquí i fes una aportació on-line escollint com a forma de pagament "Transferència bancària"
2. Indica que la forma d’aportació serà per transferència.
3. Després de realitzar la transferència, fes arribar un comprovant d’aquesta a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


TARGETA DE CRÈDIT

Per triar aquesta opció heu de fer el donatiu on-line a la web on se us demanaran algunes dades per registrar-vos. Consulteu: Pagar on-line ver veure el procediment de pagament amb targeta i el video de com fer l'aportació on-line per conèixer el funcionament de la web.
La passarel•la de pagament Visa aplica la comissió del 0,90% del valor de l’aportació + 0,19€ per transacció en concepte de gestió, per tant, per una aportació de 5€ que facis arribar amb aquesta forma de pagament, realitzes una aportació final real de 4,47€ .


PAY PAL
Per triar aquesta opció heu de fer el donatiu on-line a la web on se us demanaran algunes dades per registrar-vos. Consulteu el video de com fer l'aportació on-line per conèixer el funcionament de la web. Cal que tingueu un compte amb Paypal.
Pay Pal aplica el 3,4% de comissió en concepte de gestió + 0,35€ fixes per operació, per tant, per una aportació de 5€ que fas arribar amb aquesta forma de pagament, realitzes una aportació final real de 4,48€ .

Qui és ACUDAM?

“Acompanyem projectes de vida”
Som una entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública que es va crear l’any 1975 per iniciativa de mares, pares i famílies de persones amb discapacitat intel•lectual. La nostra missió és proporcionar els serveis i els suports necessaris perquè cadascuna de les persones amb capacitats diferents pugui desenvolupar una vida de qualitat i el més autònoma possible. És també part de la nostra missió donar suport a totes les famílies de les persones ateses.

ACUDAM disposa de tres serveis principals: Serveis d’Habitatge, Serveis de Teràpia Ocupacional i de Centre Especial de Treball.

Els Serveis d’Habitatge es componen de Residència i Llar-Residència, amb una capacitat acreditada de 60 persones, i de serveis d’acompanyament a la llar per a persones més autònomes.

L’STO beneficia a 73 persones de diverses edats i es complementa amb activitats de lleure i esport. S’atén persones amb discapacitat intel•lectual que desenvolupen Ocupació Terapèutica (OT) juntament amb diferents activitats d’Ajustament Personal i Social (APS). Les APS són una sèrie d’activitats dirigides a potenciar les capacitats dels usuaris i garantir un bon desenvolupament en tots els nivells possibles: activitats físiques i de salut, activitats cognitives i de comunicació i per a la vida diària, i també activitats per a l’envelliment.

El CET ocupa a 65 persones treballadores amb discapacitat intel•lectual, d’especial dificultat. Fabriquem alvèols, planters, safates i protectors per al sector de la fruita i per al sector forestal; fabriquem cortines de porta, persianes alacantines i altres complements decoratius; mosquiteres per portes i finestres, disposem d’un viver on fem créixer plançons d’olivera de la varietat arbequina i tenim un servei de manipulats i empaquetament manual que és usat per empreses de diversos sectors.

Finalment, disposem de serveis auxiliars d’esport i lleure, menjador i transport per a totes les persones ateses dels diferents serveis.

La junta directiva de l’entitat està majoritàriament formada per mares, pares i famílies de persones ateses amb discapacitat intel•lectual.

La nostra tasca social ha estat reconeguda i guardonada amb la Creu de Sant Jordi, l’any 2003.

Webs de l’entitat: www.acudam.org i www.acudam.com

Com col•labora ACUDAM amb la campanya de repoblació d’oliveres cremades?

ACUDAM es converteix en canalitzadora d’aquelles persones que volen col•laborar en la repoblació i les persones afectades pels incendis que han perdut les seves oliveres mitjançant l’Olivina virtual. ACUDAM assumeix les despeses de gestió i coordinació de tota la campanya. Farà entrega de les oliveres demandades provinents del viver del Centre Especial de Treball que tenim a Castellnou de Seana.

Si vols ampliar informació dels vivers de l’ACUDAM visita www.acudam.org/vivers

Una olivina virtual quantes oliveres són en realitat?

La conversió d’olivina a olivera real varia en funció de l’alçada de l’olivera que ens demanin els afectats. El cost de producció de cada olivera varia en funció de la seva alçada, a major alçada, major cost. Hem realitzat la mitjana de les principals mides d’olivera que disposem i que són més aptes per a la repoblació, i la conversió que establim per cada olivina virtual (5€) és de 2,3 oliveres reals.

Sobre l’aportació...
L’aportació es realitza adquirint olivines virtuals. Cada olivina virtual equival a 5€. Pots aportar tantes olivines com vulguis.

Puc disposar d’un certificat de donatiu?

Sí. Per a això cal que facis el donatiu on-line de manera que quedis registrat. Indica que desitges rebre un Certificat de donatiu quan la web t'ho demani. Caldrà que omplis totes les dades. Hi ha un mínim de dades importants que ens demana Hisenda: Nom i Cognoms segons consta en el teu DNI/NIE, el nº DNI/NIE i el codi postal. La resta de dades que demanem, són dades per contactar amb tu en cas que sigui necessari a efectes dels certificats de donatiu, i per enviar-te’l. Si com a forma de fer-lo efectiu has escollit transferència bancària, caldrà que ens enviïs un justificant (Veure punt 3)

Quantes oliveres reals s’estan aconseguint per la campanya?

A 18 de juliol de 2019, hem assolit la xifra de  965 oliveres reals pels afectats.

Quina diferència hi ha entre fer una aportació via ACUDAM vs plataforma de crowdfunding?

Doncs que la plataforma de crowdfunding es queda el 5% del total de la recaptació de la campanya solidària en concepte de gestió, i a l’ACUDAM minimitzem els costos de gestió assumint-los nosaltres amb els nostres recursos, excepte els costos derivats de la passarel•la de pagament de targeta de crèdit i de Pay Pal.

Contacte

Per qualsevol dubte i/o aclariment podeu adreçar-vos per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

end faq